Užrašai

2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Antras greitas patiekalas po sriubos

Sriuba sušildo ir priverčia nosį "bėgti". Šiek tiek atvėskime ir pasidarykime antrąjį patiekalą kol baigsimę ragauti sriubą:
KARŠTOS SALOTOS

 Reikės: Kalakutienos filė (g.b. apvirta, ką jau ir padarėme), svogūno, paprikos gabalėlio, salotos "iceberg", poros pomidorų, cukraus, sezamo sėklų, ančiuvių, čiobrelio vyno acto, aliejaus ir kietojo sūrio. Batono riekelės.














Gaminame:  Sudedame į keptuvę žalią arba jau apvirtą kalakutieną. Užpilame šlakelį vandens ir paliekame kepimui. Tuo tarpu, susipjaustome daržoves ir pasiruošiame didelės lėkštės. Taip smagiau valgyti ir patogiau dažant džiuvėsį išdažyti būsimą padažą.
 Jei turite vyno pradarytą butelį, galite 50 ml. įpilti į keptuvę ir tik tada šaukštelį aliejaus. Užberkim čiobrelio. Kepame kalakutieną kol šiek tiek apskrus abi pusės.
Salotos lapus perpjaunu pusiau, ir smulkiau suplėšau rankomis tiesiai į lėkštę kiekvienam ragautojui. Supjaustau 1/2 svogūno labai plonais žiedais. Pusę supjaustyto svogūno užberiu ant salotų į lėkštes. Kitą dalį -į keptuvę. Pomidorus supjaustau į 6 dalis ir t.p. sudedu ant svogūnų, tiesiai į lėkštes.

Pasigaminu padažą, kuris bus užpilamas patiekiant patiekalą į stalą!  Turėkite po ranka indelį su dangteliu, kuriame labai patogu viską suplakti. Taigi, aliejus, vyno actas, vos vos garstyčių, jogurto arba grietinės šaukštelis, druskos, rosmarino arba čiobrelio, galima įspausti česnako. Užsukę dangtelį, gerai išplakime. Paragaukim, jei patinka, tuomet viskas OK, jei dar trūksta - įdėkime.
Iškepusią kalakutieną uždedame ant pomidorų, ir į keptuvę įdedame 4 plonas juosteles paprikos, kurias pradėjus kepti apibarstome cukrumu: karamelizuojam:-) Cukrus išsilydo ir mūsų gaminimas baigtas. Uždedame kaip paskutinę detalę papriką ir apibarstome sezamu. Keptuvėje susidariusi skystį galite supilti į padažą ir viską išplakus paskirstyti ant lėkščių su salotomis.  Sutarkuojame sūrį (kiekvienas pats užsibers kiek norės), paskrudiname batoną ir patiekiame.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Ieškoti šiame dienoraštyje